Historiek

In 1926 richtte Joannes Quintens de schrijnwerkerij Quintens op. Hij realiseerde ramen, deuren, trappen, kasten en glaswerken. Als bekwaam vakman deed iedereen beroep op hem voor kleine en grote opdrachten. In 1929 werd de schrijnwerkerij uitgebreid met een meubelwinkel. Een logische stap aangezien de vakman alle meubels realiseerde. Technologische vernieuwingen zoals machinepark, afwerkingstechnieken en de opkomst van kunststoffen hebben ervoor gezorgd dat de schrijnwerkerij steeds meeëvolueerde.

In 1970 werden schrijnwerkerij en meubelwinkel opgesplitst. Eugeen Quintens zette de schrijnwerkerij voort en heeft daarbij doelbewust voor specialisatie gekozen. Ramen, deuren en binnenschrijnwerk in een hoge afwerkingsgraad zijn zijn specialiteit.

In 1988 neemt de huidige bedrijfsleider Johan Quintens de fakkel over. Zijn motivatie? : " Liefde voor goed vakwerk en feeling voor aankleding van interieur en woning." BVBA Quintens is vandaag de dag een modern bedrijf dat traditioneel vakwerk in een modern kleedje steekt. Moderne inrichtingen, kasten en meubilair uitgevoerd in hout gecombineerd met inox; glas, kunststof en metaal. Trappen uitgevoerd in verschillende technieken. Ramen en deuren naargelang de functie in specifieke afwerkingsgraad en materialen. Johan Quintens heeft technieken en producten in huis die het renoveren van ramen een stuk makkelijker maken, (vraag naar het ALU-COMBI systeem). Het realiseren van wintertuinen krijgt een andere invulling bij Quintens; aangepast glaswerk voor temperatuurscontrole en originele ontwerpen zijn onze specialiteit.

Comments